Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z Fasolką w pikantnym sosie pomidorowym

Krewetki z Fasolką w pikantnym sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2315

Dodano:

Odsłon: 1339

Pyszne,bo robione przez mojego Męża:)

Składniki

  • Krewetki black tiger 2 opakowania
  • fasolka czerwona 1 puszka
  • czosnek 4 ząbki
  • wino czerwone pół szklanki
  • koncentrat pomidorowy mała puszka
  • natka pietruszki
  • olowa z oliwek
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryczka chilli 2 szt lub pasta z papryczek
  • cukier pół łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1.
    Krewetki umyć, osuszyć i przyprawić sola i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie z oliwą dodajemy czosnek pokrojony w drobna kostkę i papryczki posiekane w cienkie paseczki bez pestek. Delikatnie rumienimy, tak aby nie przypalić czosnku. Dodajemy krewetki i smażymy 1,5 minutki. Po tym czasie krewetki wyjmujemy na talerzyk.
    2. Na patelni wlewamy wino dodajemy fasole wraz zalewą i chwile gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat, natkę pietruszki, pół łyżeczki cukru i doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy krewetki na patelnie, mieszamy dokładnie wszystkie składniki i gotujemy około 2 minutki.
    Krewetki nakładamy na talerzyki posypujemy świeżą natką, posiekanym czosnkiem i kropimy oliwa z oliwek. podajemy z pieczywem lub jak ja robię grzanki.

    Grzanki: kilka kromek chlebka wstawiamy do piekarnika tak aby były chrupiące. Następnie nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą z oliwek.


    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń