Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,bo robione przez mojego Męża:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 213
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1231
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3479
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27562
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 213
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1231
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3479
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27562
Składniki
1. Krewetki umyć, osuszyć i przyprawić sola i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie z oliwą dodajemy czosnek pokrojony w drobna kostkę i papryczki posiekane w cienkie paseczki bez pestek. Delikatnie rumienimy, tak aby nie przypalić czosnku. Dodajemy krewetki i smażymy 1,5 minutki. Po tym czasie krewetki wyjmujemy na talerzyk. 2. Na patelni wlewamy wino dodajemy fasole wraz zalewą i chwile gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat, natkę pietruszki, pół łyżeczki cukru i doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy krewetki na patelnie, mieszamy dokładnie wszystkie składniki i gotujemy około 2 minutki. Krewetki nakładamy na talerzyki posypujemy świeżą natką, posiekanym czosnkiem i kropimy oliwa z oliwek. podajemy z pieczywem lub jak ja robię grzanki. Grzanki: kilka kromek chlebka wstawiamy do piekarnika tak aby były chrupiące. Następnie nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego