Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z makaronem ryżowym i pomidorami z dodatkiem papryczki chili, czosnku i natki pietruszki to wyjątkowe połączenie smaków, doskonały pomsył dla miłośników owoców morza. Jest to danie idealne na wyjątkowe okazje które z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie.
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2091
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 316
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 750
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2091
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 316
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 750
Składniki
Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki. Oczyszczoną z pestek papyczkę chili kroimy w paseczki. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanej oliwy krótko podsmażamy pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, często mieszając. Następnie dodajemy masło a gdy się rozpuści wrzucamy opłukane, osuszone, obrane i oczyszczone krewetki ( z ogonkami ), rozprowadzamy je równo na patelni i smażymy po około 1-2 minut z każdej strony. Do krewetek dodajemy pomidorki oraz posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem łączmy, całość doprawiamy solą. Usmażone krewetki zdejmujemy z ognia. Na końcu dodajemy ugotowany makaron ryżowy i wszystko dokładnie razem łaczymy. Tak przygotowane danie od razu podajemy