Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki z makaronem ryżowym i pomidorami z dodatkiem papryczki chili, czosnku i natki pietruszki to wyjątkowe połączenie smaków, doskonały pomsył dla miłośników owoców morza. Jest to danie idealne na wyjątkowe okazje które z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Składniki
Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki. Oczyszczoną z pestek papyczkę chili kroimy w paseczki. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanej oliwy krótko podsmażamy pokrojony czosnek oraz papryczkę chili, często mieszając. Następnie dodajemy masło a gdy się rozpuści wrzucamy opłukane, osuszone, obrane i oczyszczone krewetki ( z ogonkami ), rozprowadzamy je równo na patelni i smażymy po około 1-2 minut z każdej strony. Do krewetek dodajemy pomidorki oraz posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem łączmy, całość doprawiamy solą. Usmażone krewetki zdejmujemy z ognia. Na końcu dodajemy ugotowany makaron ryżowy i wszystko dokładnie razem łaczymy. Tak przygotowane danie od razu podajemy