Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z patelni z masłem,czosnkiem i natką

Krewetki z patelni z masłem,czosnkiem i natką

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 148

Dodano:

Odsłon: 394

Smaczne i szybkie w przygotowaniu krewetki. Porcja na 2-3 osoby.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krewetki z patelni z masłem,czosnkiem i natką

Przygotowanie

  1. Na patelni roztapiamy masło,wrzucamy posiekany czosnek i podsmażamy chwilę. Następnie wrzucamy krewetki i smażymy przez około 3-5 minut.

  2. Gdy krewetki są gotowe, zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiam krewetki do smaku solą i pieprzem i polewamy sikiem z cytryny. Na koniec posypujemy natką pietruszki.
    U mnie krewetki podane z ryżem i grilowaną cukinią z serem feta.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Albert-Krawczyk 05 grudnia 2020 Dlaczego z uporem jest lansowana sól "morska" Każda sól jest morska, nie ma soli lądowej... tylko mamy wybór, czy użyć soli z współcześnie odparowanej wody morskiej, z całą zawartością zanieczyszczeń, dioksyn, mikroplastiku i czego tam jeszcze, czy tez może soli, powstałej 120 milionów lat temu, gdy jeszcze środowisko było czyste? (Polecam sól z naszej Kłodawy)...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń