Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu krewetki. Porcja na 2-3 osoby.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8384
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8384
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Na patelni roztapiamy masło,wrzucamy posiekany czosnek i podsmażamy chwilę. Następnie wrzucamy krewetki i smażymy przez około 3-5 minut.
Gdy krewetki są gotowe, zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiam krewetki do smaku solą i pieprzem i polewamy sikiem z cytryny. Na koniec posypujemy natką pietruszki. U mnie krewetki podane z ryżem i grilowaną cukinią z serem feta. SMACZNEGO!!!