Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1703
Dodano: 29.05.2011
Odsłon: 4337
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
► Czosnek podsmażyć na maśle / odstawić /. Krewetki przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć krewetki ale nie dłużej niż 2 minuty jeden raz obracająć. ► Małe pomidorki przekroić wzdłuż na pół, posolić, ułozyć na patelni obok krewetek i na oliwie smażyć kolejną 1 minutę. ► Szpinak osobno usmażyć, przyprawić i ułozyć obok krewetek i pomidorów, smażyć razem jeszcze około 2 minut. Na samym końcu domieszać w krewetki porwaną w palcach natkę pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

oasis22 14 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
też kiedyś mnie przerażały, ale ostatnio kilka razy jadłam u koleżanki -były boskie!!! smażone na maśle i na sałacie, pomidorki i takie tam... od tamtej pory przysmażam na złoto i już nie przypominają białych tłustych larw ;P, SMACZNEGO, hihihi.a przepis na pewno wypróbuję ale w sezonie ze świeżym szpinakiem- zdecydowanie lepiej wygląda ;)
9 Kto głosował? | Odpowiedz

malta14 01 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Dziewczyny jestescie w kuchni uzbrojone w noże i inną broń nie bójcie się takich małych stworzonek ! ! !8 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 01 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
U CIebie znowu super zapachnialo!UWIELBIAM ZAGLADAC DO TWEJ KUCHNI!DANIE BOMBA!
Do ulubionych!
9 Kto głosował? | Odpowiedz

kathleen 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Ja nie tylko boję się je przyrządzić ale mam opory przed jedzeniem tych stworków ;) A z drugiej strony, wyglądają tu naprawdę bardzo, bardzo apetycznie w asyście pomidorków i szpinaku :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam krewetki:)a boję się je przyrządzić:(10 Kto głosował? | Odpowiedz