Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1064
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1064
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Składniki
Ugotowane żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Razem z pokrojonymi pieczarkami i posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy kapustę, liście laurowe, dodajemy rosół i dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty. Tak przygotowany farsz studzimy, 1/3 mielimy, dodajemy z powrotem do farszu, wbijamy 1 jajko, wsypujemy bułkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy krokiety, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach z dodatkiem soli, pieprzu i papryki, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z barszczem.