Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety mojej Babci z Bieszczad, są przepyszne.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 792
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1855
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 792
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1855
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kapustę dobrze przepłukać i ugotować do miękkości, po czym drobno pokroić. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i smażyć na maśle na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie dodać do kapusty, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, dodać przyprawę do zup, cukier i zmiażdżony czosnek. Smażyć ponownie przez 20 minut.
Wykonanie ciasta naleśnikowego: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe razem połączyć i dobrze wymieszać. Wykonanie krokietów: Patelnię rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki z obu stron lekko rumieniąc. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Następnie nakładać farsz formując krokiety. Gotowe krokiety maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.