Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety mojej Babci z Bieszczad, są przepyszne.
Wykonanie nadzienia:
Kapustę dobrze przepłukać i ugotować do miękkości, po czym drobno pokroić. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i smażyć na maśle na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie dodać do kapusty, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, dodać przyprawę do zup, cukier i zmiażdżony czosnek. Smażyć ponownie przez 20 minut.
Wykonanie ciasta naleśnikowego:
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe razem połączyć i dobrze wymieszać.
Wykonanie krokietów:
Patelnię rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki z obu stron lekko rumieniąc. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Następnie nakładać farsz formując krokiety. Gotowe krokiety maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.
Przepis dnia
KROKIETY DZIADOWSKIE Jak przygotować świąteczne krokiety dziadowskie - sprawd...
Odsłon: 23334
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 86
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 23
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 86
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 23
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kapustę dobrze przepłukać i ugotować do miękkości, po czym drobno pokroić. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i smażyć na maśle na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie dodać do kapusty, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, dodać przyprawę do zup, cukier i zmiażdżony czosnek. Smażyć ponownie przez 20 minut.
Wykonanie ciasta naleśnikowego: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe razem połączyć i dobrze wymieszać. Wykonanie krokietów: Patelnię rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki z obu stron lekko rumieniąc. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Następnie nakładać farsz formując krokiety. Gotowe krokiety maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, kope...
Odsłon: 6
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 23