Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety Wielkanocne
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Do miski przekładamy mąkę , mleko, wodę jajka, olej oraz sól . Wszystko razem zmiksować. Usmażyć naleśniki na suchej lub lekko natłuszczonej patelni. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojone pieczarki i całość smażyć do odparowania wody. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, przestudzić obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Podsmażone pieczarki wymieszać z jajkiem, serem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem. Farsz nałożyć na naleśniki i zwinąć najpierw boki, a następnie zrolować od dołu. Obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Krokiety obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!