Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokiety Wielkanocne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13528
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13528
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Składniki
Do miski przekładamy mąkę , mleko, wodę jajka, olej oraz sól . Wszystko razem zmiksować. Usmażyć naleśniki na suchej lub lekko natłuszczonej patelni. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać pokrojone pieczarki i całość smażyć do odparowania wody. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, przestudzić obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Podsmażone pieczarki wymieszać z jajkiem, serem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem. Farsz nałożyć na naleśniki i zwinąć najpierw boki, a następnie zrolować od dołu. Obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Krokiety obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!