Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem dla odmiany robię właśnie takie krokiety są bardzo dobre i syte!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8069
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 378
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8069
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 378
Składniki
Naleśniki przygotować wg. swojego przepisu. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzić. Przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać do masy ziemniaczano-serowej, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju lub margarynie na złoty kolor. Z podanej porcji wyszło mi 12 krokietów.