Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W nich zawarte jest wszystko co lubię.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 26
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 33
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 26
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 33
Składniki
Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle ,dodajemy kapustę ,dolewamy 100 ml wody ,łyżeczkę soli ,liść laurowy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodajemy do kapusty. Pomidory sparzamy ,obieramy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do całości. Pieczarki kroimy w kostkę ,podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ,dodajemy do całości. Jeśli płynu jest za dużo ,to odparowujemy i studzimy. Dodajemy posiekany koperek ,starty ser ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką ,mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem) ,po ok. 2 min z każdej strony. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony.