Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety to jedno z moich ulubionych dań. Ace czasie świąt mam wrażenie że smakują wyjątkowo.
Patelnia,tarka, nóż,deska, miska
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8693
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8693
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Składniki
Zaczynamy od przygotowania naleśników. Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki na patelni.
Kapustę kiszona ugotować do miękkości z liściem laurowym i 4 kulkami ziela angielskiego. Na patelni podsmażam pokrojoną cebulę i dodaje startą marchewkę i czosnek. Następnie dodaje mięso mielone. Kiedy mięso będzie gotowe dodaje pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Kiedy cały płyn odparuje z patelni dodaje pokrojoną i ugotowaną kapustę. Następnie doprawiamy dodahe przyprawy i całość trzymam jeszcze na palniki ok 5 minut. Gotowy farsz przekładam na sitko by pozbyć się ewentualnie nadmiaru soku i czekasz aż przestygnie.
Na każdego naleśnika nakładam porcję farszu i zawijam zawijam naleśnika. Takiego krokieta obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Gotowe krokiety podaje z barszczem