Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety to jedno z moich ulubionych dań. Ace czasie świąt mam wrażenie że smakują wyjątkowo.
Patelnia,tarka, nóż,deska, miska
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67532
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67532
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Składniki
Zaczynamy od przygotowania naleśników. Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki na patelni.
Kapustę kiszona ugotować do miękkości z liściem laurowym i 4 kulkami ziela angielskiego. Na patelni podsmażam pokrojoną cebulę i dodaje startą marchewkę i czosnek. Następnie dodaje mięso mielone. Kiedy mięso będzie gotowe dodaje pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Kiedy cały płyn odparuje z patelni dodaje pokrojoną i ugotowaną kapustę. Następnie doprawiamy dodahe przyprawy i całość trzymam jeszcze na palniki ok 5 minut. Gotowy farsz przekładam na sitko by pozbyć się ewentualnie nadmiaru soku i czekasz aż przestygnie.
Na każdego naleśnika nakładam porcję farszu i zawijam zawijam naleśnika. Takiego krokieta obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Gotowe krokiety podaje z barszczem