Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety to jedno z moich ulubionych dań. Ace czasie świąt mam wrażenie że smakują wyjątkowo.
Patelnia,tarka, nóż,deska, miska
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 621
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1556
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 338
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 621
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1556
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 338
Składniki
Zaczynamy od przygotowania naleśników. Z podanych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki na patelni.
Kapustę kiszona ugotować do miękkości z liściem laurowym i 4 kulkami ziela angielskiego. Na patelni podsmażam pokrojoną cebulę i dodaje startą marchewkę i czosnek. Następnie dodaje mięso mielone. Kiedy mięso będzie gotowe dodaje pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Kiedy cały płyn odparuje z patelni dodaje pokrojoną i ugotowaną kapustę. Następnie doprawiamy dodahe przyprawy i całość trzymam jeszcze na palniki ok 5 minut. Gotowy farsz przekładam na sitko by pozbyć się ewentualnie nadmiaru soku i czekasz aż przestygnie.
Na każdego naleśnika nakładam porcję farszu i zawijam zawijam naleśnika. Takiego krokieta obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor z każdej strony. Gotowe krokiety podaje z barszczem