Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmiem twierdzić (tak na lincz z nim), że krokiety z pieczarkami i serem żółtym są o niebo lepsze od klasycznych. Dobra, rzucajcie kamieniami, a ja nadal będę upierał się przy swoim. Dla mnie to takie mini zapiekanki owinięte naleśnikiem i chrupiącą panierką. Bierzesz w łapę i zajadasz. Oczywiście, najlepsze są na ciepło, kiedy to ser ciągnie się jak najlepsza poezja Wisławy Sz. Ok, trochę mnie poniosło, ale naprawdę są wyborne. Zachęcam do popełnienia takowych...jak zwykle polecam Arek Gie
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11465
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 867
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1122
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4075
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11465
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 867
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1122
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4075
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy wodę i mleko. Mąkę przesiewamy, partiami dodajemy do jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rumiano (około 1 chochelki na patelnię do smażenia naleśników). Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Smażymy do momentu kiedy odparujemy grzyby z wody. Studzimy. Do pieczarek dodajemy starty na dużych oczkach ser i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik kładziemy farsz ( 1 łyżka ), zawijamy i zanurzamy w rozkłóconym z mlekiem jajku, następnie obtaczamy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.