Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują z czerwonym barszczem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253406
Polecam.
Odsłon: 1455
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253406
Polecam.
Odsłon: 1455
Składniki
Mąkę, mleko , jajka i olej wymieszać na jednolitą masę, posolić do smaku. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Przesmażyć wszystko razem na odrobinie oleju aż woda z pieczarek całkiem odparuje, dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółty ser starty na tarce o grubych oczkach. Ilość według uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.
Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony, przekroić na pół. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.