Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prosty, przepis na krokiety z pieczarkami, kapusta kiszoną i startym żółtym serem. To przepyszne danie obiadowe i łatwe do przygotowania .... Gorąco polecam..
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Ciasto naleśnikowe : Przy pomocy miksera wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę .. 1 szklankę ciasta , odlać do obtaczania krokietów z reszty smażyć naleśniki
Przygotowanie : Kapustę kiszoną opłukać i gotować do miękkości . Następnie odcedzić ,dobrze odcisnąć i pokroić na drobno. Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą,pokroić na mniejsze części ugotować ( 15-20 minut, Następnie przesmażyć na maśle lub margarynie drobno pokrojoną cebulkę i ugotowane,odcedzone pieczarki ,doprawić przyprawami według uznania ) Do pieczarek już doprawionych dodajemy kapustę i starty ser ,wszystko wymieszać ..... Na środek każdego naleśnika dajemy ostygnięty farsz i równomiernie rozsmarowujemy po całości ,złożyć krokiety. Maczać krokiety w cieście a następnie obtaczać w bułce tartej . Smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym tłuszczu .
Podajemy z czerwonym barszczem
Smacznego !!!
!!!!