Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Tutaj mamy wolność wyboru. Możemy najpierw usmażyć naleśniki. Lub najpierw zrobić farsz, należy tylko pamiętać, żeby farsz w momencie nakładania do naleśników był chłodny. Ja naleśniki usmażyłam dzień wcześniej.
Naleśniki:
Jajka rozpijamy warzechą do połączenia się białka z żółtkiem, dodajemy sól, wodę i mleko. Wszystko razem mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę i mieszamy aż nie będzie grudek (najłatwiej ubijaczką do jajek).
Smażymy cienkie naleśniki.
Farsz:
Czosnek obieramy, rozgniatamy ręką i smażymy lekko na oleju. Dodajemy szpinak i dusimy kilka minut. Dodajemy sól i pieprz (należy pamiętać, że feta także jest słona, więc z rozwagą). Pod koniec dodajemy pokruszoną fetę, jogurt i mieszamy. Ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
Farszem smarujemy naleśniki.
Składamy dwa boki.
Składamy jeden koniec.
I zawijamy...
W efekcie powstaje nam krokiet jeszcze bez panierki:
Teraz wystarczy nasze krokiety zanurzyć w rozmąconym jajku z dwoma łyżkami mleka, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej ze szczyptą soli. I smażyć na oleju na złoty kolor.
Tani i szybki sposób na co nie co dobrego na obiad!!!
Odsłon: 13481
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11562
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 146
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 334
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 235
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11562
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 146
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 334
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 235
Składniki
Tutaj mamy wolność wyboru. Możemy najpierw usmażyć naleśniki. Lub najpierw zrobić farsz, należy tylko pamiętać, żeby farsz w momencie nakładania do naleśników był chłodny. Ja naleśniki usmażyłam dzień wcześniej.
Naleśniki: Jajka rozpijamy warzechą do połączenia się białka z żółtkiem, dodajemy sól, wodę i mleko. Wszystko razem mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę i mieszamy aż nie będzie grudek (najłatwiej ubijaczką do jajek). Smażymy cienkie naleśniki.
Farsz: Czosnek obieramy, rozgniatamy ręką i smażymy lekko na oleju. Dodajemy szpinak i dusimy kilka minut. Dodajemy sól i pieprz (należy pamiętać, że feta także jest słona, więc z rozwagą). Pod koniec dodajemy pokruszoną fetę, jogurt i mieszamy. Ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
Farszem smarujemy naleśniki.
Składamy dwa boki.
Składamy jeden koniec.
I zawijamy...
W efekcie powstaje nam krokiet jeszcze bez panierki:
Teraz wystarczy nasze krokiety zanurzyć w rozmąconym jajku z dwoma łyżkami mleka, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej ze szczyptą soli. I smażyć na oleju na złoty kolor.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Dania główne
Kasza z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Placki kukurydziane
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 15
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 49