Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na królika, który pamietam z rodzinnego domu.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20039
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20039
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Składniki
Królika dzielimy na porcję, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
Królika oprószamy mąką i obsmażamy na mocno nagrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy wodą przegotowaną lub bulionem, dodajemy dodajemy ziele, liście, pieprz i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu około godziny.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.