Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na królika, który pamietam z rodzinnego domu.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 426
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2586
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 426
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2586
Składniki
Królika dzielimy na porcję, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
Królika oprószamy mąką i obsmażamy na mocno nagrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy wodą przegotowaną lub bulionem, dodajemy dodajemy ziele, liście, pieprz i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu około godziny.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.