Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na królika, który pamietam z rodzinnego domu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23161
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 356
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 520
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23161
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 172
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 356
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 520
Składniki
Królika dzielimy na porcję, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
Królika oprószamy mąką i obsmażamy na mocno nagrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy wodą przegotowaną lub bulionem, dodajemy dodajemy ziele, liście, pieprz i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu około godziny.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.