Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na królika, który pamietam z rodzinnego domu.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Królika dzielimy na porcję, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
Królika oprószamy mąką i obsmażamy na mocno nagrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy wodą przegotowaną lub bulionem, dodajemy dodajemy ziele, liście, pieprz i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu około godziny.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.