Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny królisio :)
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 143
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 143
Składniki
Królika pokroić na kawałki, obtoczyć w mące, obsmazyć na oleju, odłozyć do garnka. Posiekane cebule przesmażyc na patelni, odłożyć do garnka. Podlać trochę bulionu, dodać przyprawy, wlać wino, dusić ok. 1 godz.. Podsmażyć pieczarki pokrojone na ćwiartki, dodać do nich pomidory, poddusić, doprawić przyprawami. Dodać do królika. Dusić jeszcze 15 minut. Z królika wyjąć kostki, mieso przełożyć do sosu. Gotowe :) Można serwować z ziemniaczkami, z ryżem, z kopytkami, albo z bagietką:) Smacznego :D 205.2009