Do góry

Dania główne Przepis na:

Kruchy kurczak z miodem

Kruchy kurczak z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2430

Dodano:

Odsłon: 19667

Delikatne i kruche mięsko ze słodkawym posmakiem miodu. :)

Składniki

  • Podwójna pierś kurczaka, 1 szt
  • sól, pieprz, imbir, papryka słodka i ostra, do smaku
  • Miód, 2 łyżki
  • ocet winny, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kruchy kurczak z miodem

Przygotowanie

  1. Umytego kurczaka podzielić na porcje. Potraktować przyprawami. Z octu, soku cytrynowego i miodu robimy marynatę, w której zostawiamy mięso przynajmniej przez godzinę. Smażymy na złoty kolor.

  2. Ja podałam do tego pieczone kartofelki. Łatwe do zrobienia i pyszne. Umyte przekroić na pół. Stronę bez skórki zanurzyć w oliwie z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Piec tą właśnie stroną do dołu. Polecam! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaczne 05 września 2009 Aż ślinka leci ! smacznie wygląda, chyba zrobię dziś na obiadek :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń