Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięsko ze słodkawym posmakiem miodu. :)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15203
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1274
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1394
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15203
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1274
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1394
Składniki
Umytego kurczaka podzielić na porcje. Potraktować przyprawami. Z octu, soku cytrynowego i miodu robimy marynatę, w której zostawiamy mięso przynajmniej przez godzinę. Smażymy na złoty kolor.
Ja podałam do tego pieczone kartofelki. Łatwe do zrobienia i pyszne. Umyte przekroić na pół. Stronę bez skórki zanurzyć w oliwie z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Piec tą właśnie stroną do dołu. Polecam! Smacznego!