Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2414
Dodano: 13.06.2009
Odsłon: 19492
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Umytego kurczaka podzielić na porcje. Potraktować przyprawami. Z octu, soku cytrynowego i miodu robimy marynatę, w której zostawiamy mięso przynajmniej przez godzinę. Smażymy na złoty kolor.
Ja podałam do tego pieczone kartofelki. Łatwe do zrobienia i pyszne. Umyte przekroić na pół. Stronę bez skórki zanurzyć w oliwie z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Piec tą właśnie stroną do dołu. Polecam! Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

smaczne 05 września 2009Zgłoś do usunięcia
Aż ślinka leci ! smacznie wygląda, chyba zrobię dziś na obiadek :)21 Kto głosował? | Odpowiedz