Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, treściwa i zdrowa zupka którą uwielbiamy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy i gotujemy ok 10 min. Po tym czasie wsypujemy suchą kaszę i gotujemy kolejne 10 min. Obrane i starkowane warzywa dorzucamy do zupy. Całość gotujemy na małym ogniu aby zupa nam nie zmętniała. Doprawiamy ulubionymi przyprawami (sól, pieprz, vegeta, pietruszka). Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Gdy warzywa i kasza są gotowe do zupy dodajemy usmażoną cebulę. Całość mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy. Podajemy na gorąco z łyżką jogurtu lub śmietany lub bez :) Smacznego!