Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują jak odsmażane kopytka.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 69
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 69
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajko i posolić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować kulę.
Odrywać po kawałku ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w bulce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kulki na rumiano.