Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują jak odsmażane kopytka.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajko i posolić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować kulę.
Odrywać po kawałku ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w bulce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kulki na rumiano.