Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują jak odsmażane kopytka.
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 26
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 317
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 859
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 26
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 317
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 859
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbić jajko i posolić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować kulę.
Odrywać po kawałku ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w bulce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kulki na rumiano.