Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny indyk z dużą dozą aromatycznych przypraw, podany w niebanalny sposób. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami i łódkami z ziemniaków. Takie wspomnienie lata nad Adriatykiem na zimowym talerzu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5458
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34520
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2160
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113829
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5458
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34520
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2160
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113829
Składniki
Mięso wrzucić do miski, wcisnąć czosnek, dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i wyrabiać ręką na gładką, jednolitą masę.
Wsadzić do lodówki na około 2 godziny, by smaki się "przegryzły". Po tym czasie wyciągnąć i dłońmi odrywać po kawałku, formować małe kulki i układać je na talerzu. Najlepiej przygotować sobie miseczkę z wodą i zanurzać w niej dłonie, by mięso się nie lepiło do ich wnętrza. Za tej porcji wychodzi około 30 kulek, które należy w niewielkich odstępach, po 4 sztuki, nabijać na patyczki.
Obsmażać na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Serwować z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami, łódkami ziemniaczanymi lub ulubioną kaszą. Na zimno są równie pyszne.