Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny indyk z dużą dozą aromatycznych przypraw, podany w niebanalny sposób. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami i łódkami z ziemniaków. Takie wspomnienie lata nad Adriatykiem na zimowym talerzu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Mięso wrzucić do miski, wcisnąć czosnek, dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i wyrabiać ręką na gładką, jednolitą masę.
Wsadzić do lodówki na około 2 godziny, by smaki się "przegryzły". Po tym czasie wyciągnąć i dłońmi odrywać po kawałku, formować małe kulki i układać je na talerzu. Najlepiej przygotować sobie miseczkę z wodą i zanurzać w niej dłonie, by mięso się nie lepiło do ich wnętrza. Za tej porcji wychodzi około 30 kulek, które należy w niewielkich odstępach, po 4 sztuki, nabijać na patyczki.
Obsmażać na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Serwować z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami, łódkami ziemniaczanymi lub ulubioną kaszą. Na zimno są równie pyszne.