Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny indyk z dużą dozą aromatycznych przypraw, podany w niebanalny sposób. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami i łódkami z ziemniaków. Takie wspomnienie lata nad Adriatykiem na zimowym talerzu.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso wrzucić do miski, wcisnąć czosnek, dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i wyrabiać ręką na gładką, jednolitą masę.
Wsadzić do lodówki na około 2 godziny, by smaki się "przegryzły". Po tym czasie wyciągnąć i dłońmi odrywać po kawałku, formować małe kulki i układać je na talerzu. Najlepiej przygotować sobie miseczkę z wodą i zanurzać w niej dłonie, by mięso się nie lepiło do ich wnętrza. Za tej porcji wychodzi około 30 kulek, które należy w niewielkich odstępach, po 4 sztuki, nabijać na patyczki.
Obsmażać na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Serwować z sosem czosnkowym, świeżymi warzywami, łódkami ziemniaczanymi lub ulubioną kaszą. Na zimno są równie pyszne.