Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny a jednoczesnie banalnie prosty przepis z egzotycznej wyspy Reunion.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
W glebokiej patelni rozgrzac oliwe z oliwek, a nastepnie opiec z kazdej strony piersi z kurczaka. Dodac soli i pieprzu do smaku.
Nastepnie zalac woda (tak aby piersi byly przykryte) i gotowac na malym ogniu przez 30 minut.
Pokroic papryke, pomidora (nie musi byc obrany ze skorki) i cebule i wrzucic do gotujacego sie kurczaka. Dodac mleko kokosowe i przecier pomidorowy.
Zagotowac, nastepnie zredukowac ogien i gotowac przez kolejne 30 minut.
Ja podaje zazwyczaj z puree ze slodkich ziemniakow. Mozna tez podawac z ryzem :) Smacznego!