Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak à la Reunion

Kurczak à la Reunion

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 330

Pyszny a jednoczesnie banalnie prosty przepis z egzotycznej wyspy Reunion.

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka / ewentualnie kurczak podzielony na porcje
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • 1 duza cebula
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sol i pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W glebokiej patelni rozgrzac oliwe z oliwek, a nastepnie opiec z kazdej strony piersi z kurczaka. Dodac soli i pieprzu do smaku.

  2. Nastepnie zalac woda (tak aby piersi byly przykryte) i gotowac na malym ogniu przez 30 minut.

  3. Pokroic papryke, pomidora (nie musi byc obrany ze skorki) i cebule i wrzucic do gotujacego sie kurczaka. Dodac mleko kokosowe i przecier pomidorowy.

  4. Zagotowac, nastepnie zredukowac ogien i gotowac przez kolejne 30 minut.

  5. Ja podaje zazwyczaj z puree ze slodkich ziemniakow. Mozna tez podawac z ryzem :) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń