Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny a jednoczesnie banalnie prosty przepis z egzotycznej wyspy Reunion.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
W glebokiej patelni rozgrzac oliwe z oliwek, a nastepnie opiec z kazdej strony piersi z kurczaka. Dodac soli i pieprzu do smaku.
Nastepnie zalac woda (tak aby piersi byly przykryte) i gotowac na malym ogniu przez 30 minut.
Pokroic papryke, pomidora (nie musi byc obrany ze skorki) i cebule i wrzucic do gotujacego sie kurczaka. Dodac mleko kokosowe i przecier pomidorowy.
Zagotowac, nastepnie zredukowac ogien i gotowac przez kolejne 30 minut.
Ja podaje zazwyczaj z puree ze slodkich ziemniakow. Mozna tez podawac z ryzem :) Smacznego!