Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11855
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11855
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka tak jak na rosół, po ostygnięciu rozdrabniamy go na małe kawałki, warzywa kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy vegetę, szczyptę imbiru, cukier, pieprz, ostrą paprykę, przyprawę magii w płynie, miód i ketchup oraz rozdrobnione mięso, wszystko razem mieszamy i dusimy przez jakieś 10 minut, co chwilę podlewając wywarem z kurczaka tak by sie nie przypaliło. Na koniec całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem ryżowym.