Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5563
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5563
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka tak jak na rosół, po ostygnięciu rozdrabniamy go na małe kawałki, warzywa kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy vegetę, szczyptę imbiru, cukier, pieprz, ostrą paprykę, przyprawę magii w płynie, miód i ketchup oraz rozdrobnione mięso, wszystko razem mieszamy i dusimy przez jakieś 10 minut, co chwilę podlewając wywarem z kurczaka tak by sie nie przypaliło. Na koniec całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem ryżowym.