Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2616
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20112
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7140
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2616
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20112
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7140
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka tak jak na rosół, po ostygnięciu rozdrabniamy go na małe kawałki, warzywa kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy vegetę, szczyptę imbiru, cukier, pieprz, ostrą paprykę, przyprawę magii w płynie, miód i ketchup oraz rozdrobnione mięso, wszystko razem mieszamy i dusimy przez jakieś 10 minut, co chwilę podlewając wywarem z kurczaka tak by sie nie przypaliło. Na koniec całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem ryżowym.