Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna orientalna potrawa
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 329
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4595
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 397
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29450
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 329
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4595
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 397
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29450
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka tak jak na rosół, po ostygnięciu rozdrabniamy go na małe kawałki, warzywa kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy vegetę, szczyptę imbiru, cukier, pieprz, ostrą paprykę, przyprawę magii w płynie, miód i ketchup oraz rozdrobnione mięso, wszystko razem mieszamy i dusimy przez jakieś 10 minut, co chwilę podlewając wywarem z kurczaka tak by sie nie przypaliło. Na koniec całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem ryżowym.