Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na lekko pikantnego kurczaka pieczonego z warzywami. To prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów – spójrzcie tylko na tę feerię barw! Całość stanowi zdrową i pełną smaku propozycję na obiad. Na dodatek to proste, jednogarnkowe danie, które niemal w całości przygotujemy w piekarniku – 15 minut roboty, 40 minut czekania i, co równie istotne, niewiele sprzątania.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 167
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2173
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 167
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2173
Składniki
Jeśli nie używasz gotowej przyprawy cajun, połącz ze sobą wszystkie przyprawy. Dodaj do nich olej i wymieszaj na gładką, gęstą pastę.
Warzywa umyj, obierz i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Przełóż je na wyłożoną folią aluminiową blachę do pieczenia i rozłóż po całej powierzchni.
Mięso z kurczaka ułóż na warzywach. Polej wszystko przygotowaną wcześniej pastą i dokładnie wetrzyj ją w warzywa i mięso
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 oC w funkcji góra dół, na środkowej półce przez 30 – 40 minut.
Po upieczeniu odstaw na 5 minut do lekkiego przestudzenia.
Smacznego!