Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony przepis na kurczaka curry - danie aromatyczne, pikantne i szybkie.Pyszne:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Fileta obmyć, wysuszyć, posypać solą. Przygotować błyskawiczną marynatę: sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, pieprz zielony i cytrynowy. Zamarynować kurczaka i do lodówki na 10 minut. Na patelni na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać kurczaka wraz z marynatą i podsmażyć na złoty kolor. Dodać curry i podsmażać jeszcze przez minutę. Gdy kurczak jest już gotowy dodać śmietankę i gotować przez około 5 minut stale mieszając, żeby się nie przypaliło. Spróbować i doprawić ewentualnie solą lub jeszcze pieprzem, zależy jaka ostrość komu odpowiada. My lubimy dużo pieprzu.
Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Najlepiej smakuje z ryżem. Polecam.