Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony przepis na kurczaka curry - danie aromatyczne, pikantne i szybkie.Pyszne:)
Fileta obmyć, wysuszyć, posypać solą. Przygotować błyskawiczną marynatę: sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, pieprz zielony i cytrynowy. Zamarynować kurczaka i do lodówki na 10 minut.
Na patelni na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać kurczaka wraz z marynatą i podsmażyć na złoty kolor. Dodać curry i podsmażać jeszcze przez minutę. Gdy kurczak jest już gotowy dodać śmietankę i gotować przez około 5 minut stale mieszając, żeby się nie przypaliło. Spróbować i doprawić ewentualnie solą lub jeszcze pieprzem, zależy jaka ostrość komu odpowiada. My lubimy dużo pieprzu.
Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Najlepiej smakuje z ryżem. Polecam.
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 4
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 51
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 447
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 357
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 4
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 51
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 447
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 357
Składniki
Fileta obmyć, wysuszyć, posypać solą. Przygotować błyskawiczną marynatę: sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, pieprz zielony i cytrynowy. Zamarynować kurczaka i do lodówki na 10 minut. Na patelni na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać kurczaka wraz z marynatą i podsmażyć na złoty kolor. Dodać curry i podsmażać jeszcze przez minutę. Gdy kurczak jest już gotowy dodać śmietankę i gotować przez około 5 minut stale mieszając, żeby się nie przypaliło. Spróbować i doprawić ewentualnie solą lub jeszcze pieprzem, zależy jaka ostrość komu odpowiada. My lubimy dużo pieprzu.
Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Najlepiej smakuje z ryżem. Polecam.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 16
Makaron z fasolka szparagowa
Szybki i prosty obiad
Odsłon: 39