Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak curry z ananasem to pyszny i szybki obiad. Ostrość curry doskonale współgra ze słodyczą ananasa a paseczki marynowanej papryki dodatkowo podkręcają smak.
Fileta z kurczaka pokroić w kosteczkę, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i curry, skropić olejem i zostawić na 5 minut do przegryzienia. Podsmażyć na patelni do miękkości. Przełożyć do garnka. Cebulę pokroić a kosteczkę, posolić, podsmażyć, dorzucić do mięsa. Ananasa pokroić w kostkę, połączyć z mięsem. Wszystko wymieszać, dodać opakowanie śmietany 18%. Doprawić jeszcze do smaku pieprzem, papryką, curry (w zależności jaką ostrość chcemy osiągnąć). Zagotować wszystko w garnku, sos powinien zgęstnieć. Podawać z ryżem i paseczkami marynowanej papryki.
Klasyczne danie w nieco nowocześniejszej formie. Chorizo i ananas z grilla mo...
Odsłon: 4041
Zapiekanka z kurczaka z warzywami, opisuję kilka wariantów
Odsłon: 460
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7869
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2143
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7869
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2143
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kosteczkę, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i curry, skropić olejem i zostawić na 5 minut do przegryzienia. Podsmażyć na patelni do miękkości. Przełożyć do garnka. Cebulę pokroić a kosteczkę, posolić, podsmażyć, dorzucić do mięsa. Ananasa pokroić w kostkę, połączyć z mięsem. Wszystko wymieszać, dodać opakowanie śmietany 18%. Doprawić jeszcze do smaku pieprzem, papryką, curry (w zależności jaką ostrość chcemy osiągnąć). Zagotować wszystko w garnku, sos powinien zgęstnieć. Podawać z ryżem i paseczkami marynowanej papryki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 4
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35