Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak przygotowany w ten sposób jest kruchy i soczysty. Doskonałym jego uzupełnieniem jest sos słodko-kwaśny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2350
Składniki
Pałki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę i seler naciowy (plasterki) ,umieszczamy na mięsie (bez tłuszczu). Pokrojone na plasterki pieczarki ,smażymy na tym samym tłuszczu ,na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Wykładamy na cebulę. Kwas z kapusty mieszamy z ketchupem ,doprawiamy pieprzem. Przygotowaną zalewą polewamy potrawę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,wkładamy naczynie i zapiekamy ok. 50 min.