Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak przygotowany w ten sposób jest kruchy i soczysty. Doskonałym jego uzupełnieniem jest sos słodko-kwaśny.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3726
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Składniki
Pałki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę i seler naciowy (plasterki) ,umieszczamy na mięsie (bez tłuszczu). Pokrojone na plasterki pieczarki ,smażymy na tym samym tłuszczu ,na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Wykładamy na cebulę. Kwas z kapusty mieszamy z ketchupem ,doprawiamy pieprzem. Przygotowaną zalewą polewamy potrawę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,wkładamy naczynie i zapiekamy ok. 50 min.