Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak duszony z warzywami

Kurczak duszony z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 4016

Dodano:

Odsłon: 4571

Pomysł na pyszne danie w wersji fit. Szybko, smacznie, dietetycznie.

Składniki

  • piersi z kurczaka pojedyncze- 2 szt.
  • brokuły- 2 szt. po 50 dag
  • marchewka z groszkiem- 4 szklanki
  • cebula dymka- 3 szt.
  • pomidory w puszce krojone- 2 puszki
  • oliwa z oliwek- 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Mozzarella tarta- 5 łyżek
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak duszony z warzywami

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie z oliwek. Kurczaka pokrój w kostkę. Dołóż do cebulki. Smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Umyte brokuły podziel na mniejsze kawałki. Dodaj do mięsa. Dołóż marchew z groszkiem. Dodaj pomidory (razem z sokiem). Duś pod przykryciem przez ok. 10-15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp mozzarellą i posiekanym szczypiorkiem (od dymki).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń