Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3756

Dodano:

Odsłon: 2436

Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.

Składniki

  • kurczak bez kości
  • pieczarki 50 dag
  • jajko 1 sztuka
  • ser żółty 15 dag
  • bułka tarta 5 łyżeczek
  • natka pietruszki
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
    Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.

  2. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.

  3. Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

  4. Sczepić kurczaka wykałaczkami.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 lutego 2017 Świetny..bardzo lubię faszerowane kurczaki,ale nigdy nie wpadłam na pomysł by je obierać z kości przed pieczeniem:):) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń