Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65080
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 389
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5784
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 525
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65080
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 389
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5784
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 525
Składniki
Piersi dokładnie myjemy, nacieramy przyprawą do kurczaka i wkładamy na godzinkę do lodówki.
Mozzarelle kroimy w paseczki.
W pierś wbijamy nóż od najgrubszej strony i robimy głębokie nacięcie (podobnie jak przy nadziewaniu schabu) uważając, by nie przerwać mięsa na zewnątrz. W powstały otwór wkładamy paseczki mozzarelli.
Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron, po czym zmniejszamy ogień, podlewamy wodą i dusimy około 15 minut.
Można podawać z surówką z pora: 1 por, 2 jabłka, puszka kukurydzy, 2 ogórki kiszone, 2 jajka, garść rodzynek, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz.