Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z ryżem w azjatyckiej wersji. Wbrew pozorą nie jest trudne, ani drogie do zrobienia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 835
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 835
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Mięso pokrój w kostke, dodaj sól , pieprz , czosnek przeciśniety przez praske lub bardzo drobno posiekany, imbir również drobno posiekany. Dodaj łyżke oleju. Wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum 30min.
W jednej misce roztrzep jajka. W drugiej połącz mąke ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Kawałki kurczaka obtaczamy najpierw w jajku potem w mące z wiórkami. Obsmażamy z kazdej strony ( trzeba uważac żeby wiórki sie nie spaliły)
Pól szklanki wody , ketchup , sos słodkie chili . Całosc mieszamy az sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem ( mozna dodać sezam do dekoracji)