Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z ryżem w azjatyckiej wersji. Wbrew pozorą nie jest trudne, ani drogie do zrobienia.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso pokrój w kostke, dodaj sól , pieprz , czosnek przeciśniety przez praske lub bardzo drobno posiekany, imbir również drobno posiekany. Dodaj łyżke oleju. Wymieszaj i schowaj do lodówki na minimum 30min.
W jednej misce roztrzep jajka. W drugiej połącz mąke ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Kawałki kurczaka obtaczamy najpierw w jajku potem w mące z wiórkami. Obsmażamy z kazdej strony ( trzeba uważac żeby wiórki sie nie spaliły)
Pól szklanki wody , ketchup , sos słodkie chili . Całosc mieszamy az sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem ( mozna dodać sezam do dekoracji)