Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrową i soczystą pierś z kurczaka, pełną aromatów ziół i czosnku.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20679
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20679
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oczyszczamy z błonek. Następnie oprószamy ją solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do małej miseczki dodajemy 2 łyżki syropu klonowego i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Powstałą marynatą nacieramy pierś, którą na koniec z obu stron obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Kurczaka wkładamy do naczynia do gotowania na parze lub na sitko i "parujemy" pod przykryciem przez około 15 minut. Gotowego kurczaka podajemy z lekkim sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)