Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cos z tego co mialam w domu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mieso pokroj w dlugie paski,dopraw sosem sojowym,przyprawa do kurczaka,kari,odstaw w chlodne miejsce na 30 min.
Ugootuj ryz w 5 dl osolonej wody,grzyby namocz w goracej wodzie 15 min.wode zachowaj grzyby drobno pokroj.
Na glebokiej patelni usmaz cebule,czosnek,dodaj pokrojone grzyby,kostke rosolowa i wode z grzybow,dus okolo 15 min,podlej smietanka.
Mieso optocz w mace i podsmaz na oleju na zloty kolor.Do sosu grzybowego dodaj ryz dosmacz i dus razem okolo 12 min az sos zgestnieje.Podawaj z upieczonym miesem pietruszka oraz pomidorem i ogorkiem.