Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak, chrupiący i soczysty, idealny na święta.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1052
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1052
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Składniki
Kurczaka umyć i oczyścić. Robimy marynatę, do miski wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy dokładni. Marynatę wlewamy na kurczaka i wcieramy dokładnie. Naczynie z zamarynowanym kurczakiem przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie wykładamy kurczaka na ruszt w piekarniku, blachę podlewamy wodą. Pieczemy od zimnego piekarnika, góra-dół w 150 stopniach przez ok 1,5 godziny. Gotowe !!!