Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony, ćwiartki z kurczaka z piekarnika.

Kurczak pieczony, ćwiartki z kurczaka z piekarnika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 1362

Dodano:

Odsłon: 7258

Pyszny kurczak, chrupiący i soczysty, idealny na święta.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć i oczyścić.
    Robimy marynatę, do miski wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy dokładni.
    Marynatę wlewamy na kurczaka i wcieramy dokładnie.
    Naczynie z zamarynowanym kurczakiem przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.

  2. Następnie wykładamy kurczaka na ruszt w piekarniku, blachę podlewamy wodą.
    Pieczemy od zimnego piekarnika, góra-dół w 150 stopniach przez ok 1,5 godziny.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń