Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak, chrupiący i soczysty, idealny na święta.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Kurczaka umyć i oczyścić. Robimy marynatę, do miski wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy dokładni. Marynatę wlewamy na kurczaka i wcieramy dokładnie. Naczynie z zamarynowanym kurczakiem przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie wykładamy kurczaka na ruszt w piekarniku, blachę podlewamy wodą. Pieczemy od zimnego piekarnika, góra-dół w 150 stopniach przez ok 1,5 godziny. Gotowe !!!