Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o linię i lubią orientalne smaki. Filety z kurczaka zapieczone są w słodkim sosie chili, który jest jednocześnie znakomitą marynatą. Warto podać udekorowane cienko pokrojoną papryką, prażonym sezamem, szczypiorkiem i kolendrą, z dodatkiem ryżu z ananasem oraz brokułami. Przepis pochodzi z 476. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 356
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 356
Składniki
Mięso przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Z limonki otrzeć skórkę - do miseczki. Wycisnąć sok. Dodać sos chili, sos sojowy i olej ryżowy. Przyprawić pieprzem, wymieszać i przelać na filety.
Wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Co 10 minut obrócić na drugą stronę.
Po upieczeniu udekorować pokrojoną papryką, kolendrą, szczypiorkiem i prażonym sezamem.
Podawać z różyczkami brokułu ugotowanymi al dente oraz ryżem z kawałkami ananasa.