Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o linię i lubią orientalne smaki. Filety z kurczaka zapieczone są w słodkim sosie chili, który jest jednocześnie znakomitą marynatą. Warto podać udekorowane cienko pokrojoną papryką, prażonym sezamem, szczypiorkiem i kolendrą, z dodatkiem ryżu z ananasem oraz brokułami. Przepis pochodzi z 476. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Mięso przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Z limonki otrzeć skórkę - do miseczki. Wycisnąć sok. Dodać sos chili, sos sojowy i olej ryżowy. Przyprawić pieprzem, wymieszać i przelać na filety.
Wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Co 10 minut obrócić na drugą stronę.
Po upieczeniu udekorować pokrojoną papryką, kolendrą, szczypiorkiem i prażonym sezamem.
Podawać z różyczkami brokułu ugotowanymi al dente oraz ryżem z kawałkami ananasa.