Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony z rozmarynem

Kurczak pieczony z rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3771

Dodano:

Odsłon: 555

Filety z piersi w pysznej marynacie ze świeżym rozmarynem. Pyszne i aromatyczne!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak pieczony z rozmarynem

Przygotowanie

  1. Oliwę połącz z sosem sojowym i octem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku papryką i solą. Dokładnie wymieszaj. Włóż mięso do marynaty. Odstaw na min. 2 godziny w chłodne miejsce. Folię podziel na 6 części. Na każdej ułóż kurczaka. Na wierchu połóż kawałek rozmarynu. Ciasno zwiń. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń