Filety z piersi w pysznej marynacie ze świeżym rozmarynem. Pyszne i aromatyczne!
Kurczak pieczony z rozmarynem
Składniki
- piersi z kurczaka- 6 szt.
- Rozmaryn- 2, 3 gałązki
- Oliwa z oliwek - 8 łyżek
- Ocet balsamiczny- 4 łyżki
- czosnek- 2 ząbki
- Sos sojowy jasny- 1 łyżka
- słodka papryka- 1 łyżeczka
- Sól- 2 łyżeczki
Składniki
- piersi z kurczaka- 6 szt.
- Rozmaryn- 2, 3 gałązki
- Oliwa z oliwek - 8 łyżek
- Ocet balsamiczny- 4 łyżki
- czosnek- 2 ząbki
- Sos sojowy jasny- 1 łyżka
- słodka papryka- 1 łyżeczka
- Sól- 2 łyżeczki

Etapy przygotowania
Oliwę połącz z sosem sojowym i octem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku papryką i solą. Dokładnie wymieszaj. Włóż mięso do marynaty. Odstaw na min. 2 godziny w chłodne miejsce. Folię podziel na 6 części. Na każdej ułóż kurczaka. Na wierchu połóż kawałek rozmarynu. Ciasno zwiń. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 554
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 390
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 554
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 390



Składniki
- piersi z kurczaka- 6 szt.
- Rozmaryn- 2, 3 gałązki
- Oliwa z oliwek - 8 łyżek
- Ocet balsamiczny- 4 łyżki
- czosnek- 2 ząbki
- Sos sojowy jasny- 1 łyżka
- słodka papryka- 1 łyżeczka
- Sól- 2 łyżeczki
Oliwę połącz z sosem sojowym i octem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku papryką i solą. Dokładnie wymieszaj. Włóż mięso do marynaty. Odstaw na min. 2 godziny w chłodne miejsce. Folię podziel na 6 części. Na każdej ułóż kurczaka. Na wierchu połóż kawałek rozmarynu. Ciasno zwiń. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.