Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lubią gęste sosy i miękkie mięso.
Oddzielić podudzia od udek, umyć i osuszyć. Wszystkie kawałki kurczaka posypać dokładnie solą i papryką i obsmażyć na maśle, aż skórka się zrumieni. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić na małym ogniu. Dodać pokrojone śliwki, powidła, ketchup i wodę, dokładnie wymieszać i zagotować, aż sos zgęstnieje. Gorącym sosem polać kurczaka, nakryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piec przez około godzinę (na ostatnie 10- 15 min zdjęłam pokrywę, aby sos zgęstniał).
Coś smacznego na danie obiadowe, pałki z kurczaka w pysznym sosie z warzywami.
Odsłon: 13441
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 196
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 71
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 118
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 196
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 71
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 118
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Składniki
Oddzielić podudzia od udek, umyć i osuszyć. Wszystkie kawałki kurczaka posypać dokładnie solą i papryką i obsmażyć na maśle, aż skórka się zrumieni. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić na małym ogniu. Dodać pokrojone śliwki, powidła, ketchup i wodę, dokładnie wymieszać i zagotować, aż sos zgęstnieje. Gorącym sosem polać kurczaka, nakryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piec przez około godzinę (na ostatnie 10- 15 min zdjęłam pokrywę, aby sos zgęstniał).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 113
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 101