Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lubią gęste sosy i miękkie mięso.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3903
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 506
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3903
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 506
Składniki
Oddzielić podudzia od udek, umyć i osuszyć. Wszystkie kawałki kurczaka posypać dokładnie solą i papryką i obsmażyć na maśle, aż skórka się zrumieni. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić na małym ogniu. Dodać pokrojone śliwki, powidła, ketchup i wodę, dokładnie wymieszać i zagotować, aż sos zgęstnieje. Gorącym sosem polać kurczaka, nakryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piec przez około godzinę (na ostatnie 10- 15 min zdjęłam pokrywę, aby sos zgęstniał).