Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kurczak przyrządzony w nieco inny sposób. Duszony w sosie warzywno - pomidorowym smakuje wyśmienicie. jako dodatek - cieciorka ze szpinakiem. Obiad dla każdego!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na porcje i delikatnie oprósz solą i pieprzem. Obsmaż partiami wszystkie kawałki na niewielkiej ilości oliwy.
Marchew i seler naciowy pokrój "w zapałkę", cebulę w piórka. Na rozgrzaną patelnię (dużą, aby zmieściła się cała potrawa) wlej resztę oliwy i wrzuć pokrojone warzywa, cały ząbek czosnku i zioła. Podsmaż na złoty kolor - nie przypal!
Dołóż do patelni obsmażone kawałki kurczaka, wlej wino i gotuj, aż odparuje.
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki i wytnij szypułki oraz oczyść z pestek. Dołóż do warzyw i mięsa. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby, gdyby sos był za gęsty - podlej odrobiną bulionu lub wody.
Dopraw do smaku i podawaj. Wspaniale smakuje z podsmażoną cieciorką ze szpinakiem