Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka jest wdzięcznym obiektem do gotowania . Można przyrządzać na różne sposoby. Oto jeden z nich.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wyparzoną pomarańczę cienko obrałem, wycisnąłem sok. Wlałem do rondelka dodając kilka paseczków skórki pomarańczowej i pozostałe składniki , oprócz kurczaka. Zagotowałem, podgrzałem ok. 5 minut na małym ogniu. Kurczaka ponacinałem w wielu miejscach na głębokość 1 cm, doprawiłem pieprzem włożyłem do miski, polałem sosem, przykryłem i wstawiłem na 3 godziny do lodówki, co jakiś czas odwracałem mięso w zalewie. Po zamarynowaniu przełożyłem kawałki kurczaka do żaroodpornej formy, piekłem 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.