Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych dań.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w słupki, paprykę, cebulę i ananasa w kostkę. Kurczaka w kostkę, posypać solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i mąką ziemniaczaną, wymieszać i odstawić.
W woku podgrzej olej, dodaj pokrojonego kurczaka i podsmaż z każdej strony, dodaj starty imbir i czosnek, następnie paprykę, marchewkę, cebulę i podsmaż około 5 minut, dodaj ananasa i smaż kolejne 5 minut.
Wlej sok z cytryny wymieszany z cukrem, następnie sok z ananasa i pomarańczy, gotuj około 5 minut
Dodaj ketchup i sos sojowy, całość gotuj jeszcze około 3 minut. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ugotowanym ryżem.