Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tikka masala, choć z pozoru wydaje się być daniem orientalnym, to jest już dziś narodową potrawą Wielkiej Brytanii. Wyjątkowy kurczak podany w przepysznym sosie masala, który jest jeszcze bogatszy w smaku niż curry! Zobaczcie, jak prosto przygotować taki obiad - rodzina i znajomi będą zachwyceni!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Składniki
Wymieszać jogurt z przyprawami: garam masala, chili, kolendrą, solą i pieprzem. Marynatę jogurtową wymieszać z kurczakiem, odstawić na godzinę.
Na patelni rozpuścić masło, dodać kmin rzymski, smażyć aż zacznie pachnieć, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i imbir, smażyć aż warzywa lekko zmiękną, dodać pasattę pomidorową, przyprawić kolendrą i kardamonem, dodać śmietankę kremówkę, wymieszać i gotować 5 minut aż sos lekko zgęstnieje.
Kawałki kurczaka wyciągnąć z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w 180 stopniach Celsjusza 20-25 minut. Następnie wymieszać z sosem i posypać kolendrą.
Podawać na ciepło z ryżem jaśminowym.