Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tego kurczaka dostałam od sąsiadki która dużo podróżuje. Danie mi bardzo posmakowało i postanowiłam przygotować to danie u siebie. Danie wyszło smaczne, trochę ostre ale takie ma być. Polecam
garnek , patelnia głębsza, nóż, deska do krojenia, miska z przykrywką,
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 130
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 130
Składniki
Jogurt wymieszać z wszystkimi przyprawami. Pokrojonego w dużą kostkę kurczaka włożyć do miski z pokrywką zalać marynatą wymieszać, pozostawić na 2 - 3 godziny w lodówce. Następnie podsmażamy kurczaka na oleju wymieszanym z masłem aż uzyska lekko złoty kolor. Na łyżce masła podsmażamy krótko czosnek z imbirem, maksymalnie 2 minuty zalewamy pomidorami dodajemy sól i przyprawy gotując około 5 -6 minut. Gdyby sos był za gesty dodajemy nieco wody, dodajemy śmietanę i do sosu wkładamy kurczaka pozwalając mu nabrać aromatu na małym ogniu przez około 10 minut. Podawać z ugotowanym najlepiej na sypko ryżem , posypane posiekaną pietruszką zieloną.
Danie gotowe do podania.