Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni indyjskiej mocno przeze mnie przerobiona. Smak nieziemski.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 97
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1215
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 97
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1215
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 205
Składniki
Posiekać czosnek, cebulę. Pierś pokroić w 2-3 cm kostkę. Ananasa i morele pokroić w cząstki. Na oleju podsmażyć czosnek z cebulą, gdy się lekko przyrumieni dodać curry. Włożyć kurczaka, dusić około 10 minut. Przykryć i od czasu do czasu mieszać. Dolać około 1/2 szklanki soku z ananasów, włożyć owoce, dusić kilka minut. Dolać śmietanę, zamieszać, chwilę pogotować i gotowe. Podawać z ryżem jaśminowym.