Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni indyjskiej mocno przeze mnie przerobiona. Smak nieziemski.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
Posiekać czosnek, cebulę. Pierś pokroić w 2-3 cm kostkę. Ananasa i morele pokroić w cząstki. Na oleju podsmażyć czosnek z cebulą, gdy się lekko przyrumieni dodać curry. Włożyć kurczaka, dusić około 10 minut. Przykryć i od czasu do czasu mieszać. Dolać około 1/2 szklanki soku z ananasów, włożyć owoce, dusić kilka minut. Dolać śmietanę, zamieszać, chwilę pogotować i gotowe. Podawać z ryżem jaśminowym.