Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i mocno cytrusowe danie z zielonymi warzywami i liśćmi kaffiru.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Na oleju przesmażamy pastę curry przez pół minuty. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Teraz dodajemy mięso (u mnie pokrojone w małe fileciki, ale może być też w paski lub kostkę) i pokrojone warzywa. Razem dusimy, aż kurczak będzie ugotowany. Teraz doprawiamy trawą cytrynową i liśćmi kaffiru i dusimy razem jeszcze kilka minut. Uwaga, zielona pasta curry jest ostra, jeśli wolicie łagodniejsze danie, dajcie tylko 25g. Ryż gotujemy w wodzie ze szklanką mleka. Łagodny smak ryż idealnie pasuje do ostrego sosu.