Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i mocno cytrusowe danie z zielonymi warzywami i liśćmi kaffiru.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 170
Składniki
Na oleju przesmażamy pastę curry przez pół minuty. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Teraz dodajemy mięso (u mnie pokrojone w małe fileciki, ale może być też w paski lub kostkę) i pokrojone warzywa. Razem dusimy, aż kurczak będzie ugotowany. Teraz doprawiamy trawą cytrynową i liśćmi kaffiru i dusimy razem jeszcze kilka minut. Uwaga, zielona pasta curry jest ostra, jeśli wolicie łagodniejsze danie, dajcie tylko 25g. Ryż gotujemy w wodzie ze szklanką mleka. Łagodny smak ryż idealnie pasuje do ostrego sosu.