Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i mocno cytrusowe danie z zielonymi warzywami i liśćmi kaffiru.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4907
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4907
Składniki
Na oleju przesmażamy pastę curry przez pół minuty. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Teraz dodajemy mięso (u mnie pokrojone w małe fileciki, ale może być też w paski lub kostkę) i pokrojone warzywa. Razem dusimy, aż kurczak będzie ugotowany. Teraz doprawiamy trawą cytrynową i liśćmi kaffiru i dusimy razem jeszcze kilka minut. Uwaga, zielona pasta curry jest ostra, jeśli wolicie łagodniejsze danie, dajcie tylko 25g. Ryż gotujemy w wodzie ze szklanką mleka. Łagodny smak ryż idealnie pasuje do ostrego sosu.