Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet kurczaka pieczony z dodatkiem jabłek oraz pomarańczy. Wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny. Można podać z ryżem lub frytkami i z surówką.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Składniki
Pomarańczę i jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Filety rozcinamy na pół i każdy kawałek nacinamy w kratkę. Następnie nacieramy dokładnie przyprawami z każdej strony. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warstwę jabłek. Na jabłka kładziemy filety, na wierzch jabłka i pomarańcze. Wlewamy olej polewając po całości. Przykrywamy folią lub pokrywką i wkładamy do piekarnika na 18 do 20 minut nastawionego na 180 stopni. Po 10 minutach ściągamy pokrywkę i pieczemy dalej.