Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet kurczaka pieczony z dodatkiem jabłek oraz pomarańczy. Wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny. Można podać z ryżem lub frytkami i z surówką.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 870
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 57
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4131
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 870
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 57
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4131
Składniki
Pomarańczę i jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Filety rozcinamy na pół i każdy kawałek nacinamy w kratkę. Następnie nacieramy dokładnie przyprawami z każdej strony. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warstwę jabłek. Na jabłka kładziemy filety, na wierzch jabłka i pomarańcze. Wlewamy olej polewając po całości. Przykrywamy folią lub pokrywką i wkładamy do piekarnika na 18 do 20 minut nastawionego na 180 stopni. Po 10 minutach ściągamy pokrywkę i pieczemy dalej.