Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka w kremowym sosie paprykowym to szybkie i pyszne danie. Można podawać z makaronem lub ryżem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 30 min do lodówki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę także kroimy w kostkę, pieczarki natomiast kroimy w półplasterki. Pierś kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebule i czosnek i razem chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Kolejno dodajemy paprykę i serki topione. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia się serków. Na koniec wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i odrobinę bazylii i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy do zgęstnienia sosu. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i polewamy sosem. Smacznego :)