Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotowanie kurczaka w maślance, mięsko jest mięciutkie, kruchutkie i soczyste, po prostu pyszne :-) Warto spróbować, bo to proste i tanie danie.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15090
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15090
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2957
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8886
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Do maślanki dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i curry. Marynata może być mocniej doprawiona, gdyż nie solimy, ani nie doprawiamy kurczaka. Do dużej miski wkładamy kurczaka, zalewamy maślanką i dokładnie wcieramy marynatę w kurczaka wewnątrz i na zewnątrz. Przykrywamy miskę i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmujemy kurczaka z marynaty, trochę pozwalamy mu ocieknąć i przekładamy do brytfanny i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku termoobieg 200 stopni ok. 40 minut, następnie bez pokrywki na 180 stopni 30-40 minut (skórka ma być zrumieniona i chrupiąca). SMACZNEGO!!!