Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotowanie kurczaka w maślance, mięsko jest mięciutkie, kruchutkie i soczyste, po prostu pyszne :-) Warto spróbować, bo to proste i tanie danie.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 677
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 80
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 629
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 99
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7844
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 677
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 80
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 629
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 99
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7844
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Do maślanki dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i curry. Marynata może być mocniej doprawiona, gdyż nie solimy, ani nie doprawiamy kurczaka. Do dużej miski wkładamy kurczaka, zalewamy maślanką i dokładnie wcieramy marynatę w kurczaka wewnątrz i na zewnątrz. Przykrywamy miskę i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmujemy kurczaka z marynaty, trochę pozwalamy mu ocieknąć i przekładamy do brytfanny i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku termoobieg 200 stopni ok. 40 minut, następnie bez pokrywki na 180 stopni 30-40 minut (skórka ma być zrumieniona i chrupiąca). SMACZNEGO!!!