Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie eksperymentować w kuchni i tak właśnie powstał ten przepis: z kurczaka po indyjsku powstał kurczak orientalny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 897
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9844
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 897
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6010
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9844
Składniki
Ryż naturalny brązowy gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy delikatnie solą i pieprzem i odstawiamy. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Czosnek i imbir po obraniu ścieramy na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy czosnek, imbir i cebulę. Mieszając podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Dodajemy cynamon, curry, chili i ocet winny. Mieszamy ciągle podsmażając. Po chwili dodajemy obrane pomidory, płatki suszonych pomidorów i koncentrat pomidorowy.
Następnie wlewamy ciepły bulion i gotujemy całość ok. 10 min tak by sos lekko odparował. Wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy przygotowanego kurczaka, mieszając zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu często mieszając ok. 10 min - do czasu aż mięso będzie miękkie. Ostatecznie doprawiamy. Porcje ryżu podajemy z przygotowanym sosem z kurczakiem.