Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne połączenie ziół, czosnku, kurczaka i kapusty pekińskiej. Dietetyczne danie z drobiu, które posmakuje każdemu. Polecam!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 776
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 776
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Następnie solimy, oprószamy pieprzem i curry, podsmażamy na oleju. Lekko zrumienione kawałki kurczaka przekładamy do rondelka, w którym będziemy dusić całość.
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paseczki, cebulę w piórka. Warzywa podsmażamy na tej samej patelni, na której smażyliśmy mięso. Jeśli kapusta lekko zmięknie i zmniejszy swoją objętość na patelni, to znak że czas połączyć ją z mięsem. W rondelku mieszamy kapustę z mięsem, dodajemy wodę i ketchup, ponownie mieszamy całość. Tak przygotowane danie dusimy na wolnym ogniu 5 minut. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Ugotowany ryż wykładamy na talerze, tworząc "gniazdka". Na wierzch nakładamy porcję mięsa. Smacznego.