Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3002
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3002
Składniki
Por pokroić w kostkę, masło roztopić i dusić na nim warzywa. Doprawić solą i tymiankiem. Dusić do czasu aż pory zmiękną.
W międzyczasie filety umyć i osuszyć. Przeciąć wzdłuż, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć na maśle. Do miękkich porów dodać śmietankę i zagotować. Filety pociąć na paski i dodać do warzyw. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami.
Pomysł z kwestiasmaku.com