Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę orientalnych smaków, które rzadko goszczą w mojej kuchni.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rumiano i przekładamy do garnka. Warzywa na patelnię smażymy i dodajemy do kurczaka. Podlewamy wszystko niewielką ilością bulionu i zagotowujemy. Doprawiamy sosem sojowym. Wsypujemy przyprawę carry mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu do zredukowania nadmiaru sosu.
Podajemy z ryżem